Opis hiš

Dvojčki Bistrica se nahajajo v Zgornji Bistrici, brez mimoidočega prometa, saj izpolnjujejo obstoječo zazidavo v mirnem predelu stanovanjskih hiš.

Dvojčki se prodajajo v 4. gradbeni fazi. Zunaj v celoti dokončani, znotraj pa izvedene grobe strojne instalacije (vodovod, kanalizacija, talno ogrevanje, toplotna črpalka), grobe elektro instalacije (kabelski vodniki do porabnikov), predelne stene in knauf obloge, ometi, estrihi, pleskarsko kitane stene in stropovi.

Komercialno tehnični opis

ZUNANJA IN KOMUNALNA UREDITEV

Ograja

Ograja je predvidena na parcelnih mejah, izvedena bo z mrežnimi 3D žičnimi paneli.

Vodovodni priključek

Na dovozni poti je predviden skupni vodomerni jašek za dve enoti, vključno s čistilnim kosom, vodovodnim števcem ter z zapornimi ventili ločeno za posamezno enoto.

Elektro priključek

Izvedeni bodo elektro priključki iz glavne razdelilne omarice upravljavca (Elektro Maribor) do hišne merilne omarica, ki je postavljena ob parcelni meji. Izveden bo elektro priključek od hišne merilne omarice do podometne razdelilne omarice v objektu.

Kanalizacijski priključek

Izvedeni bodo kanalizacijski priključki iz objekta do hišnega priključnega mesta od tam pa do javne mešane kanalizacije.

Telekom priključek

Izveden bo priključek do komunikacijske omarice v objektu

Telemach priključek

Izveden bo priključek do komunikacijske omarice v objektu

Povozne površine in dostopne poti

Dovozne poti do posamezne enote bodo asfaltirane. Dostopi na zemljišču in povozne površine so tlakovani z betonskimi tlakovci primerni za osebna vozila. Vsaka enota ima dve parkirni mesti na lastniški parceli.

Okolica

Ob vsaki stanovanjski enoti bo na strani dnevno/bivalnega prostora izvedena tlakovana terasa ter zatravljena zelenica. Izvedena je osnovna ureditev okolice s padci od objektov.

Meteorna kanalizacija

Meteorna kanalizacija s streh bo preko peskolovov speljana v meteorno kanalizacijo, ki bo vodena v javno mešano kanalizacijsko omrežje.

GRADBENA DELA

Konstrukcija

Objekt bo klasično grajen, temeljen na armirano betonski plošči. Zunanje in notranje stene bodo zgrajene iz Go max opeke debeline 25 oz. 20 cm. Temeljna plošča in plošče v objektu bodo v armirano betonski izvedbi, ustrezno protipotresno dimenzionirane. Dostop iz pritličja do mansarde bo preko armirano betonskih stopnic.

Stene in stropovi ometani ali brušeni, ter pleskarsko kitani.

Strešna kritina

Streha bo krita s klasično opečno kritino v temno sivi barvi s 30 letno sistemsko garancijo proizvajalca, z zračnim mostom ter paropropustno folijo, kot sekundarno kritino, z kleparskimi obrobami in zaključki v antracit barvi.

Dimnik

Izveden bo dimnik – klasični šamotni fi 160 mm, kot predpriprava za priključitev kamina, vključno z zajemom zunanjega zraka, kot podpih.

Fasada

Kontaktna fasada s toplotno izolacijo iz ekspandiranega polistirena – grafitni stiropor (EPS-F 031) debeline d=16 cm, toplotna prevodnost λ=0,031 W/mK, s silikatno-silikonskim ročno zaribanim zaključnim slojem. Barva fasade bela oz. tonirana bela s temnimi poudarki.

Izolacija strop na podstrehi

Streha bo toplotno izolirana s stekleno volno debeline 30 cm z izvedeno parno zaporo proti prehajanju vodne pare v izolacijo.

Povozne površine in dostopne poti

Dovozne poti do posamezne enote bodo asfaltirane. Dostopi na zemljišču in povozne površine so tlakovani z betonskimi tlakovci primerni za osebna vozila. Vsaka enota ima dva parkirna mesta na lastniški parceli.

Okolica

Ob vsaki stanovanjski enoti bo na strani dnevno/bivalnega prostora izvedena tlakovana terasa ter zatravljena zelenica. Izvedena je osnovna ureditev okolice s padci od objektov.

Meteorna kanalizacija

Meteorna kanalizacija s streh bo preko peskolovov speljana meteorno kanalizacijo, ki bovodena v javno mešano kanalizacijsko omrežje.

OBRTNIŠKA DELA

Stavbno pohištvo

Vgrajeno bo energetsko varčno PVC stavbno pohištvo s 7 komornim profilom v barvi antracit (zunaj), bela (notri), s 3-slojno termopan zasteklitvijo. Toplotna prevodnost stekla Ug = 0,5 W/m2K.

Senčila

Na vseh oknih bodo vgrajene zunanje aluminijaste žaluzije na elektromotorni pogon, v antracit barvi, razen pri oknih kjer so predvidene zasteklitve s satinirano prevleko.

Strešna okna

V mansardnih prostorih in neizkoriščenem podstrešju bodo vgrajena strešna okna Velux GGL. Vsa okna omogočajo opcijsko vgradnjo daljinskega krmiljenja za odpiranja na motorni pogon.

Vhodna vrata

Vhodna vrata v antracit barvi, bodo protivlomna, izolativna, z INOX ročajem ter predpripravo za vgradnjo električnega zapirala s katerim je mogoče vrata odpirati preko prstnega odtisa ali številčnice.

Ometi, estrih

Izvedeni bodo klasični strojni ometi in cementni estrih po vseh prostorih.

Predelne stene

Predelne stene po celotnem objektu bodo izveden iz suho montažnih mavčno kartonskih plošč (knauf), na enojni kovinski konstrukciji, z vmesno protihrupno in toplotno izolacijo debeline 5cm ter dvojno oblogo na vsaki strani konstrukcije – sistem W112. Vsi stiki plošč bodo bandažirani z armirnim trakom.

ELEKTRO INSTALACIJE IN ELEKTRO OPREMA

Elektro instalacije v objektu

Izvedene bodo grobe elektro instalacije in sicer električna napeljava od merilne omarice do notranje razdelilne omarice, ki je locirana v objektu, ter do posameznih električnih podometnih doz, stikal, luči in ostalih porabnikov. Izvedena bo predpriprava za vgradnjo električnih pogonov na strešna okna v spalnici.

Elektro instalacije izven objekta

Izveden bo dovod elektrike na zelenico v talnem jašku ter priprava za električno krmiljenje tende/pergole kot dodatni dovod v senčilu pred teraso. Izvedena bo predpriprava (instalacijska zaščitna cev) za vgradnjo električno polnilnice za polnjenje električnega vozila, med notranjo razdelilno omarico in zunanjostjo, skrito v tlak ob/pred parkirnim mestom.

Telekomunikacije (Telekom/Telemach)

Izvedene bodo komunikacijske povezave do komunikacijske omarice v hiši. Od komunikacijske omarice do posameznih podometnih doz – porabnikov (TV, TEL, PC) bo izveden razvod v prostore (dnevna soba, spalnica, otroška soba, kabinet) z UTP in coax. vodniki.

STROJNE INSTALACIJE IN ELEKTRO OPREMA

Fekalna kanalizacija

Izvedene bodo instalacije celotne fekalne kanalizacije v objektu (priključki za umivalnike, korita, WC, kopalna kad, tuš) zaključene s čepi. Izvedena bo predpriprava za odvod kondenzata klimatskih in prezračevalnih naprav ter kamina iz objekta.

Vodovodne instalacije

Izvedene bodo vodovodne instalacije od vodomernega jaška s števcem, do tehničnega prostora z zapornim ventilom. Izvedena bo vsa groba instalacija tople in hladne sanitarne vode po objektu do posameznih porabnikov (kuhinja, kopalnica spodaj, kopalnica zgoraj, terasa/zelenica). V vsaki hiši je mogoče priključiti pralni in sušilni stroj v pritličju ali mansardi.

Sanitarna oprema

Izvedeni bodo podometni WC kotlički, vsi priključki za toplo in hladno vodo ter porabnike (pralni in pomivalni stroj), zaključeni s čepi.

Ogrevanje

Ogrevanje objekta bo izvedeno z visokoučinkovito nizkotemperaturno  LG monoblock toplotno črpalko moči 9kW/1Ph, ki bo zagotavljala toploto za talno ogrevanje objekta ter pripravo tople sanitarne vode. Priprava in shranjevanje tople sanitarne vode bo izvedeno v 200L bojlerju znotraj objekta.

Hlajenje

Izvedena bo predpriprava za vgradnjo klimatskih naprav. Predpriprava zajema vgradnjo freonskih povezav med notranjo in zunanjo enoto, dovod elektrike ter odvod kondenzata. Predpriprava bo v vsaki hiši izvedena za 3 ločene klima naprave. Pasivno hlajenje omogoča tudi vgrajena LG monoblock toplotna črpalka.

Prezračevanje

Iz WC-jev in kopalnic bo izveden direkten odvod odpadnega zraka na prosto, preko cevi za vgradnjo stenskega ventilatorja.  Za odvod odpadnega zraka iznad kuhališča bo izvedena cev za odvod zraka iz kuhinjske nape direktno na prosto. Naravno prezračevanje prostorov preko oken, ki se odpirajo, ventus, krilno ali drsno.

Prezračevanje z rekuperacijo

Izveden bo razvod prezračevalnih cevi za dovod zraka med predvideno lokacijo prezračevalne naprave in bivalnimi prostori znotraj AB plošč. Izveden bo tudi odvod kondenzata iz predvidene lokacije prezračevalne naprave.

Zagotovite si svojo hišo še danes

+386 41 632 776 ali +386 41 373 111

Za vse informacije smo na voljo na – prodaja@dvojcki-bistrica.si

KLIK DO PRODAJNEGA KATALOGA