Opis hiš

Dvojčki Bistrica se nahajajo v Zgornji Bistrici, brez mimoidočega prometa, saj izpolnjujejo obstoječo zazidavo v mirnem predelu stanovanjskih hiš.

Dvojčki se prodajajo v 3. podaljšani gradbeni fazi (3.GF) ali 4. gradbeni fazi (4.GF) oz. v fazi “na ključ”. Zunaj so hiše v celoti dokončane, vključno z zunanjo ureditvijo ter dostopi, parkirišči itd…. Znotraj pa izvedeno skladno s faznostjo opisano v komercialno tehničnem opisu v nadaljevanju.

Komercialno tehnični opis

ZUNANJA IN KOMUNALNA UREDITEV

Ograja

V 3GF bo izvedena ograja na parcelnih mejah, izvedena bo z mrežnimi 3D žičnimi paneli.

Vodovodni priključek

V 3 GF bo na dovozni poti izveden skupni vodomerni jašek za dve enoti, vključno s čistilnim kosom, vodovodnim števcem ter z zapornimi ventili ločeno za posamezno enoto.

Elektro priključek

V 3 GF bo izveden elektro priključki iz glavne razdelilne omarice upravljavca (Elektro Maribor) do hišne merilne omarica, ki je postavljena ob parcelni meji. Izveden bo elektro priključek od hišne merilne omarice do podometne razdelilne omarice v objektu.

V fazi „na ključ“ bo že vgrajen odčitalni elektro števec in glavne varovalke v merilni omarici.

Kanalizacijski priključek

V 3 GF bo izveden kanalizacijski priključek iz objekta do hišnega priključnega mesta od tam pa do javne mešane kanalizacije.

Telekom priključek

V 3 GF bo izveden priključek do komunikacijske omarice v objektu

Telemach priključek

V 3 GF bo izveden priključek do komunikacijske omarice v objektu

Povozne površine in dostopne poti

V 3 GF bodo izvedene dovozne poti do posamezne enote bodo asfaltirane. Dostopi na zemljišču in povozne površine so tlakovani z betonskimi tlakovci primerni za osebna vozila. Vsaka enota ima dva parkirna mesta na lastniški parceli.

Okolica

V 3 GF bo ob vsaki stanovanjski enoti na strani dnevno/bivalnega prostora izvedena tlakovana terasa ter zatravljena zelenica. Izvedena je osnovna ureditev okolice s padci od objektov.

Meteorna kanalizacija

V 3 GF bo izvedena meteorna kanalizacija s streh, ki bo preko peskolovov speljana meteorno kanalizacijo, ki bo vodena v javno mešano kanalizacijsko omrežje.

Konstrukcija

Objekt bo klasično grajen, temeljen na armirano betonski plošči. Zunanje in notranje stene bodo zgrajene iz Go max opeke debeline 25 oz. 20 cm. Temeljna plošča in plošče v objektu bodo v armirano betonski izvedbi, ustrezno protipotresno dimenzionirane. Dostop iz pritličja do mansarde bo preko armirano betonskih stopnic.

V 4 GF bodo stene in stropovi ometani ali brušeni, ter pleskarsko 1x kitani.

Strešna kritina

Streha bo krita s klasično opečno kritino v temno sivi barvi s 50 letno sistemsko garancijo proizvajalca, z zračnim mostom ter paropropustno folijo, kot sekundarno kritino, z kleparskimi obrobami in zaključki v antracit barvi.

Dimnik

Izveden bo dimnik – klasični šamotni fi 160 mm, kot predpriprava za priključitev kamina, vključno z zajemom zunanjega zraka, kot podpih.

Fasada

Kontaktna fasada s toplotno izolacijo iz ekspandiranega polistirena – grafitni stiropor (EPS-F 031) debeline d=16 cm, toplotna prevodnost λ=0,031 W/mK, s silikatno-silikonskim ročno zaribanim zaključnim slojem. Barva fasade bela oz. tonirana bela s temnimi poudarki.

Izolacija strop na podstrehi

Streha bo toplotno izolirana s stekleno volno debeline 30 cm z izvedeno parno zaporo proti prehajanju vodne pare v izolacijo.

OBRTNIŠKA DELA

Stavbno pohištvo

V 3 GF bodo vgrajena energetsko varčno PVC stavbno pohištvo s 7 komornim profilom v barvi antracit (zunaj), bela (notri), s 3-slojno termopan zasteklitvijo. Toplotna prevodnost stekla Ug = 0,5 W/m2K.

Notranja vrata

V fazi „na ključ“ bodo vgrajeni podobji in krila vrat, kot mizarski izdelek, furninrana, zvočno izolativna, barvana (belo ali transparent) z 3D vidnimi nasadili in INOX kljuko.

Senčila

V 3 GF bodo na vseh oknih vgrajene zunanje aluminijaste žaluzije na elektromotorni pogon, v antracit barvi, razen pri oknih kjer so predvidene zasteklitve s satinirano prevleko.

Strešna okna

V 3 GF bodo v mansardnih prostorih in podstrešju bodo vgrajena strešna okna Velux GGL. Vsa okna omogočajo opcijsko vgradnjo daljinskega krmiljenja za odpiranja na motorni pogon.

Vhodna vrata

V 3 GF bodo izvedena vhodna vrata v antracit barvi, protivlomna, izolativna, z INOX ročajem ter predpripravo za vgradnjo električnega zapirala s katerim je mogoče vrata odpirati preko prstnega odtisa ali številčnice.

Ometi, estrih

V 4 GF bodo izvedeni klasični strojni strojni ometi in cementni estrih po vseh prostorih.

Obloge talne, stenske

V fazi “na ključ“ bo izvedena parketna talno obloga po bivalnih in spalnih prostorih (gotov, lakiran, hrast, deb. ca. 12mm). Po kopalnici (tla stene), hodniku in stopnišču, bodo vgrajene retificirane keramične ploščice, tip po vzorcu.

Predelne stene

V 4 GF bodo izvedene predelne stene po celotnem objektu bodo izveden iz suho montažnih mavčno kartonskih plošč (knauf), na enojni kovinski konstrukciji, z vmesno protihrupno in toplotno izolacijo debeline 5cm ter dvojno oblogo na vsaki strani konstrukcije – sistem W112. Vsi stiki plošč bodo bandažirani z armirnim trakom.

Slikopleskarska dela

V 4 GF bodo vse stene in stropovi 1x kitani (razen v kopalnici).

V fazi „na ključ“ bodo vse stene kitane, brušene in 2x pleskane (razen v kopalnici, kjer so predvidene obloge keramičnih ploščic).

ELEKTRO INSTALACIJE IN ELEKTRO OPREMA

Elektro instalacije izven objekta

V 3 GF bo izveden dovod elektrike na zelenico v talnem jašku ter priprava za električno krmiljenje tende/pergole kot dodatni dovod v senčilu pred teraso. Izvedena bo predpriprava (instalacijska zaščitna cev) za vgradnjo električno polnilnice za polnjenje električnega vozila, med notranjo razdelilno omarico in zunanjostjo, skrito v tlak ob/pred parkirnim mestom.

Elektro instalacije v objektu

V 4 GF bodo izvedene bodo grobe elektro instalacije in sicer električna napeljava od merilne omarice do notranje razdelilne omarice, ki je locirana v objektu, ter do posameznih električnih podometnih doz, stikal, luči in ostalih porabnikov. Izvedena bo predpriprava za vgradnjo električnih pogonov na strešna okna v spalnici.

V fazi „na ključ“ bodo izvedene vse fine notranje elektro instalacije, oprema razdelilca RP (FID, varovalke….) vgrajena, stikala, vtičnice Tem čatež, serija Modul Soft v beli barvi, brez svetil. Izvedene bodo elektro meritve.

Telekomunikacije (Telekom/Telemach)

V 4 GF bodo izvedene bodo komunikacijske povezave do komunikacijske omarice v hiši. Od komunikacijske omarice do posameznih podometnih doz – porabnikov (TV, TEL, PC) bo izveden razvod v prostore (dnevna soba, spalnica, otroška soba, kabinet) z UTP in coax. vodniki.

STROJNE INSTALACIJE IN ELEKTRO OPREMA

Fekalna kanalizacija

V 4 GF bodo izvedene instalacije celotne fekalne kanalizacije v objektu (priključki za umivalnike, korita, WC, kopalna kad, tuš) zaključene s čepi. Izvedena bo predpriprava za odvod kondenzata klimatskih in prezračevalnih naprav ter kamina iz objekta.

Vodovodne instalacije

V 4 GF bodo izvedene vodovodne instalacije od vodomernega jaška s števcem, do tehničnega prostora z zapornim ventilom. Izvedena bo vsa groba instalacija tople in hladne sanitarne vode po objektu do posameznih porabnikov (kuhinja, kopalnica spodaj, kopalnica zgoraj, terasa/zelenica). V vsaki hiši je mogoče priključiti pralni in sušilni stroj v pritličju ali mansardi.

Sanitarna oprema

V 4 GF bodo izvedeni podometni WC kotlički, vsi priključki za toplo in hladno vodo ter porabnike (pralni in pomivalni stroj), zaključeni s čepi.

V fazi „na ključ“ bo vgrajena sanitarna keramika Villeroy&Boch Architectura (2x WC školjka rimfree, soft-close deska, 2x umivalnik (60 in 40 cm), kanaleta tuš, kad Kolpa San za vzidavo, armature Hansgrohe Focus (2x umivalnik, 1x tuš, 1x kad).

Ogrevanje

V 3 GF bo izvedeno ogrevanje objekta z visokoučinkovito nizkotemperaturno LG monoblock toplotno črpalko moči 9kW/1Ph, ki bo zagotavljala toploto za talno ogrevanje objekta ter pripravo tople sanitarne vode s pripravljenimi priključki znotraj objekta.

V 4 GF bo za shranjevanje tople sanitarne vode izveden 200L bojler znotraj objekta povezan s TČ, vgrajena raztezna posoda, preklopni EM ventil.

Hlajenje

V 4 GF bo izvedena predpriprava za vgradnjo klimatskih naprav. Predpriprava zajema vgradnjo freonskih povezav med notranjo in zunanjo enoto, dovod elektrike ter odvod kondenzata. Predpriprava bo v vsaki hiši izvedena za 3 ločene klima naprave. Pasivno hlajenje omogoča tudi vgrajena LG monoblock toplotna črpalka.

Prezračevanje

V 3 GF bo iz WC-jev in kopalnic bo izveden direkten odvod odpadnega zraka na prosto, preko cevi za vgradnjo stenskega ventilatorja. Za odvod odpadnega zraka iznad kuhališča bo izvedena cev za odvod zraka iz kuhinjske nape direktno na prosto. Naravno prezračevanje prostorov preko oken, ki se odpirajo, ventus, krilno ali drsno.

Prezračevanje z rekuperacijo

V 3 GF bo izveden razvod prezračevalnih cevi za dovod zraka med predvideno lokacijo prezračevalne naprave in bivalnimi prostori znotraj AB plošč. Izveden bo tudi odvod kondenzata iz predvidene lokacije prezračevalne naprave.

Zagotovite si svojo hišo še danes

+386 41 632 776 ali +386 41 373 111

Za vse informacije smo na voljo na – prodaja@dvojcki-bistrica.si

KLIK DO PRODAJNEGA KATALOGA